Zondag 7 April

Index naar alle foto's

Mijn eerste bezoek een de Free Presbyterian Church of Scotland.

1. Deze kaart geeft ongeveer weer waar ik ben geweest. De rode lijn is zo'n beetje de hoofdweg. Vanaf Greenlane ben ik in 2 minuten op deze weg, als het niet druk is tenminste. Naar het Noorden ga je naar Auckland innercity, naar het zuiden bijv. naar de kerk. De Churchstreet loopt parallel met de oranje straat, en begint ongeveer 1 straat onder Mt. Richmond.
Er bestaat ook een online kaart.
2. Diensten van de Free Presbyterian Church.
3. Het kerkgebouw aan de Churchstreet. 4. De dienst begon pas om 11:00. Ik had zoveel tijd over dat ik besloot om op Mt. Richmond rond te kijken.
5. Auckland heeft veel van dit soort bergjes, allemaal ontstaan door vulkaanuitbarstingen in het verleden. 6. Deze boom zie je veel. Volgens mij komt hij oorspronkelijk uit Zuid-AustraliŽ. Het bijzondere aan deze boom is dat de wortels voornamelijk boven de grond groeien.
7. De wortels van deze boom groeien zelfs zo boven de grond dat je er onderdoor kunt lopen. 8. Een palmboom van onderen.
9. Op weg naar een van de toppen. 10. Halverwege.
11. Uitzicht op Auckland vanaf de top. 12. Uitzicht op Auckland vanaf de top.
13. En dan weer naar beneden, naar de volgende top. 14. De bomen in Nieuw Zeeland zien duidelijk anders als in Nederland.
15. Door de bush heen. De video is niet zo interessant, ik wil alleen wat Nieuw Zeelandse vogels laten horen. 16. Ik vermoed dat dit lavarestanten zijn van de erupties van honderden of duizenden jaren terug.
17. Meer uitzicht. 18. En nog meer uitzicht. In de verte zie je de toren waarvan ik een tijdje terug een foto plaatste. Een markant punt in de binnenstad.
19. En nog meer uitzicht. 20. En nog meer uitzicht.
21. Deze foto geeft denk ik goed weer hoe dit soort heuvels er uitzien. Je hebt er wel 20 denk ik in Auckland. De mountain waar ik nu opsta is wel een stuk grilliger en veel meer begroeid. 22. En nog meer uitzicht.
23. En nog meer uitzicht. 24. En nog meer uitzicht.
25. En nog meer uitzicht. 26. En nog meer uitzicht.
27. Heuvel op en heuvel af. 28. Palmbomen horen erbij.

Lees deze pagina van links naar rechts. Klik op een foto om deze in groot formaat te bekijken.

Terug naar hoofdindex.