Dinsdag 9 April

Index naar alle foto's

Twee gesprekken vandaag bij twee recruitment agencies: Spherion en LaceyLee.

1. De town hall van Auckland. 2. Nogmaals de town hall van Auckland.
3. Mijn eerste gesprek vandaag is met Donna Kilpatrick, verdieping 14 van de Toshiba toren. 4. Je hebt een mooi uitzicht vanaf de 14e verdieping.
5. Zomaar een stukje van de Queenstreet. De Queenstreet is zo'n beetje de centrumstraat in de innercity. 6. Berend op weg naar een job bij Microsoft: het helpen van klanten bij het overzetten van Delphi applicaties naar Visual Basic.
7. Weer parkeren. Bij het afreken in deze parkeergarage had ik nog een heel gesprek met de bediende. Iemand met een donker uiterlijk, iets Indiaas of Pakistaans, of zo. Hij vroeg waar ik vandaan kwam toen ik mijn creditcard gebruikte. "The Netherlands". "Ah, Holland." Inderdaad. Wat ik hier kwam doen, holiday? Nee ik was op zoek naar werk. Hij zeer verbaasd. In Nederland had je toch van die fantastisch hoge salarissen? Ik legde hem uit dat de benzine daar 3 dollar per liter koste, de huizen tenminste 7 of 8 ton of meer. Je verdient wellicht meer, maar je houd net zoveel over. "It all boils down to the same thing, eh?" Dat beaamde ik maar. 8. Het tweede gesprek is in de KPMG Legal Building.
9. Ik had nog wat tijd over, dus wat rondgelopen. 10. De ingang van de kerk, St. Patrick als ik het goed heb onthouden.
11. Het orgel in de kerk. 12. Het uitzicht vanaf de 8 verdieping van het KPMG gebouw.
13. Bij binnenkomst mocht ik gaan zitten en kreeg dit papier... Ik moet zeggen dat de toon me absoluut niet aanstond. Na afloop moest ik dit tekenen en ik heb toen maar gevraagd of er ook een papier was wat hij als consultant moest ondertekenen waarin stond wat LaceyLee allemaal beloofde te doen. Hij had nog niet eerder meegemaakt dat iemand een opmerking over dit papier maakte. 14. Ik moest een tijdje wachten. Er lag een IT blad met advertenties, dus ik kon mijn tijd nuttig doorbrengen.
15. En wellicht wordt het geen Auckland, maar ChristChurch.

Lees deze pagina van links naar rechts. Klik op een foto om deze in groot formaat te bekijken.

Terug naar hoofdindex.