Zaterdag 13 April

Index naar alle foto's

Vandaag maar eens bekijken wat ik allemaal moet regelen en hoe: een huis, een bankrekening, een postbus en een auto.

1. Papa's 'kantoor'. 2. Een makelaar gebeld. Het wat in Otahuhu, Churchstreet. Dicht bij de kerk van de Free Presbyterians. Churchstreet 99a blijkt op het terrein van Het Leger des Heils te zijn.
3. Het huis ligt rechts naast de kerk. Was vergeten te vragen naar een volledig gemeubileerd huis, en dit huis is inderdaad niet gemeubileerd. 4. De achterkant. Wel ruime tuin.
5. De zijkant. Huis was helemaal kaal, dus helaas niets voor ons. 6. Mijn lunch, genuttigd in een parkje in New Market (kaart 41).
7. Meer wezens die een stukje lunch willen. 8. Fontein in het park. De chinezen op de achtergrond gaan zo in een kussessie op de foto. Die aanblik wil ik iedereen maar besparen.
9. Zaterdagmiddag besloot ik maar wat te gaan zien. Ben rond de baai kaart 40, 41 en 42 gereden. Deze foto toont onder andere One Tree Hill, heel in de verte kun je net de pilaar nog zien. 10. Huizen in Nieuw Zeeland zijn bijna uitsluitend van hout. Ook het geraamte.
11. De rechterkant van het bouwwerk. 12. Het strand ligt dus echt maar op 20 minuten afstand van de binnenstad van Auckland.
13. Ik sta hier op het strand en kijk recht voor me uit. Volgens mij is dat Rangitoto Island. 14. Ik sta hier op het strand en kijk uit over het water, iets naar rechts.
15. Ik kij vrijwel helemaal rechts, in de verte zie je Brown's Island. 16. Closeup van Brown's Island. Vanaf de lucht ziet Nieuw Zeeland er zo heuvelachtig uit.
17. Een ander uitkijkpunt. Links zie je Auckland inner city. 18. En rechts de kust van Mission Bay.
19. Een stukje verder langs de baai loopt een steil pad naar beneden. 20. Ben beneden, meer strand.
21. Huis te koop, met uitzicht over dit strand. 22. Het huis lijkt enigszins vervallen.
23. Brown's Island. 24. Een haven, een van de vele.
25. Hier heb ik een tijdje gezet en uitgekeken over het water.26. De boot is wellicht niet zo interessant, maar dan beweegt er wat. De zee moet je goed kunnen horen.
27. Weer terug naar Greenlane Homestay. Het is binnen een half uur donker in Auckland. 28. Geoff werkt zijn logboek bij. Heeft net een trip door AustraliŽ achter de rug. We gaan zo uit eten. In dit verhaal heb ik nog niet eerder over Geoff verteld. Hij is al een paar dagen bij Greenlane Homestay, en we zijn al die dagen samen uit eten geweest. Heeft veel meegemaakt, en kan onderhoudend vertellen. Fokte breeding stock in Engeland, vlakbij Oxford. Door de lage Euro kan Engeland slecht concurreren met de boeren op het vaste land, en dat was een van de redenen dat hij zijn boerderij heeft verkocht. Hij reist nu door de wereld.
29. Vanavond eten Geoff en ik italiaans, of volgens het bord: European and Asian smorgash. 30. Het is behoorlijk bezet.
31. Voorafje: soort pizzabrood met zoete ui en kaassaus. Heerlijk. 32. Ik geniet van pasta met bacon en paddestoelen.
33. Deze test stond in een Nieuw Zeelandse krant: erg aan te bevelen voor aanstaande ouders.

Lees deze pagina van links naar rechts. Klik op een foto om deze in groot formaat te bekijken.

Terug naar hoofdindex.