Woensdag 24 April

Index naar alle foto's

Laatste dag voor XSol. Vanavond vertrekt het vliegtuig. Twaalf uur vliegen van Auckland naar Los Angeles.

1. 's Ochtends vroeg: het heeft geregend. De hele dag zal het donker weer zijn. Auto is ingepakt, huis op slot en alarm geactiveerd. Eerst nog naar XSol, en aan het eind van de middag direct door naar het vliegveld. 2. Heb om 13:00 een afspraak op de universiteit met John Grundy, professor of software engineering. Wat tijd over en bekijk daarom deze opvallende kerk.
3. Nog geen groot orgel gezien in Auckland. 4. Door al dat gedoe met tijdzones raak je behoorlijk in de war. In Auckland is 25 april al bijna afgelopen. Ik ben nu hier in Los Angeles en het is hier 24 april, 13:30. Ik vond Los Angeles een mooie stad. Is ook enorm groot. Greater Los Angeles bestaat uit 200 steden, 45 snelwegen, 55 vliegvelden waaronder 6 internationale vliegvelden en 12 miljoen inwoners. Los Angeles groeit ook zeer snel. In 2010 wordt het inwonersaantal geschat op 20 miljoen.
5. Dit hotel ligt dicht bij de airport en voor Amerikaanse begrippen valt het mee: $99 per nacht. Daarvoor had ik wel een week Bed & Breakfast in Auckland. Het scheelt wel natuurlijk dat ik dit hotel zelf uitgezocht heb. Ida had vast wel wat goedkopers gevonden. 6. Val bijna om van de slaap, maar als ik nu ga slapen, dan wordt ik midden in de nacht wakker. En wil toch van de gelegenheid gebruik maken om iets van LA te zien. VIP Tours gaat voor $46 langs de mooiste wijken van LA, Holleywood en Beverly Hills.
7. Mooi strand in LA. 8. Deze wijk is een soort VenetiŽ, van oorsprong ook door Italianen gemaakt.
9. Ook hele hoge korte bruggetjes spannen deze grachten. 10. LA heeft zeer veel palmbomen.
11. Een bergrug verdeelt LA in twee delen. Het valt trouwens wel op hoe rijk Amerika is als je in New Zealand geweest ben. Het wagenpark is zo'n 15 jaar moderner lijkt het wel. 12. Een beroemd theater, in Chineze stijl.
13. Ook hier ben ik dus geweest. 14. Sunset Boulevard.
15. Ook Beverly Hills bezocht. Langs deze straat vind je de duurste boetieks. Sommige alleen op afspraak. Jurkjes die beginnen vanaf $2,000. Schoenen voor $2,500 16. De grootste huizen passen gewoon niet op de foto. Dus de foto's die volgen zijn de kleinere huizen. Ook gaan de grootste huizen vaak schuil achter bomen.
17. Brievenbus. 18. Nog een optrekje.

Lees deze pagina van links naar rechts. Klik op een foto om deze in groot formaat te bekijken.

Terug naar hoofdindex.