Cursus boogschieten

Hoofdindex††Index naar alle foto's

Auke en Dieuwe zijn begonnen aan een cursus boogschieten van zes weken. Elke zaterdag anderhalf uur. Dit als voorbereiding op het echte werk.

1. Eerst moet getest worden wat het dominante oog is. 2. En dan wordt er een boog uitgezocht.
3. De boog moet voorzichtig opgehangen worden. 4. En dan worden de pijlen uitgezocht.
5. De pijl moet niet te lang en niet te kort zijn. Een klein stukje voorbij de vingers is goed. 6. Vingerbeschermers zijn ook nodig.
7. En een onderarmbescherming zodat de veren van de pijl de arm niet beschadigen. 8. En als we dan alles hebben, kunnen we beginnen.
9. De boog moet eerst opgehangen worden, en de pijlen netjes in een kokertje gedaan. Je wilt niet dat mensen er mee rondzwaaien. 10. Voor de eerste les zijn we niet zover van het doel vandaan.
11. Zo moet alles dus opgehangen worden. 12. Bij deze lijn zijn de bogen dus opgehangen: 10 meter van het doel vandaan.
13. Als alles opgehangen is, moet iedereen bij de 15 meter lijn vanaf het doel gaan staan. Dat wordt de wachtlijn genoemd. Pas als het fluitje gaat, mag je naar de boog toelopen en in positie gaan staan. 14. Hier de veiligheidsuitleg en bij welk fluitje je wat moet doen. Het boogschieten vindt plaats in een openbaar park en er kunnen zomaar mensen rondgaanlopen. Die wil je niet raken.
15. Het fluitje is gegaan. En iedereen staat nu in positie, met de tien meter lijn tussen beide voeten door. 16. En daar gaat de eerste pijl van Auke.
17. En hier van Dieuwe. 18. Je schiet met zijn drieŽn op het doel en zoals je ziet hebben de meeste pijlen wel getroffen.

Terug naar hoofdindex