Dinsdag, de eerste dag op school en aan het werk

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Dinsdag, de eerste dag naar het werk en naar school. Ze hebben er wel zin in.

1. 's Ochtends 7:15 stap ik XSol binnen. 2. Uit onze straat op weg naar school, 's morgens om 8.25. Helemaal achteraan zie je nog een stuk van ons huis. Zo donker was het niet, maar de foto is wat donker uitgevallen.
3. Hoewel het geregend heeft wil Auke toch nog even buiten spelen. 4. Een indruk van het klaslokaal. Als het regent mogen ze voordat de school begint even binnen spelen.
5. Een vleugel van school. Wat wij vooral leuk vinden is de overdekte veranda. De klaslokalen grenzen allemaal aan de veranda en de deuren staat altijd open. Soms komt er een vogeltje binnenvliegen! 6. Een overzicht van de klas. Dit is grade 1 en 2, dus vanaf 5 jaar tot 6/7. Auke zit er nu nog bij, omdat hij de taal nog moet leren. De juf Mrs Zandman is 20 jaar geleden vanuit Nederland gekomen en kan nog goed Nederlands. Dat is erg fijn voor de kinderen.
7. Nog een hoek met Anne Roos. 8. Anne Roos moet leren lezen, dus de juf toont haar de letters en zij moet ze benoemen. Hier beginnen ze al met 5 jaar te lezen, dus ze kan mooi instromen. Het niveau ligt sowieso hoger dan in Nederland. De klassen zijn klein, dus ze kunnen erg individueel les geven.
9. Dieuwe is hard aan het werk. Hij pakt het makkelijk op. 10. Auke ook. Hij leest al een boekje na 2 dagen. Moet wel extra sommen maken, want zijn klas maakt veel moeilijker sommen dan hij gewend is. Maar hij heeft het naar z'n zin.
11. Een stukje van de andere vleugel met o.a handenarbeidlokaal en kooklokaal(home economics) Ze leren daar zo goedkoop mogelijk inkopen te doen en zelf maaltijden te bereiden, vanaf 10/11 jaar. Erg leuk. 12. Na elke werkopdracht gaat de juf iets nieuws uitleggen, of een verhaaltje vertellen. Ze gaan dan voorin op de grond zitten. Links naast de juf zit een klasse-assistente, een Maori.
13. De middagpauze: Ze eten altijd buiten, zomer en winter, op de veranda aan picknicktafels. 14. Hier zie je ze zitten.
15. Bij hun klasgenootjes. 16. Een van de speelvelden.
17. Auke aan een balspel. 18. Anne Roos en Dieuwe aan het klauteren.
19. De school gezien vanaf het speelveld. 20. Op het terrein staat overal kraantjes waar de kinderen uit kunnen drinken. Ze vangen het regenwater op in bassins en dit kun je gewoon drinken. Het smaakt best zoals je ziet!
21. "Netjes" in de rij staan als de bel gaat en bij de tweede bel alle monden dicht en 1 voor 1 naar binnen. Orde en discipline heerst er wel! 22. Dan om 3 uur weer naar huis. We hebben een fijne dag gehad, veel geleerd en nu nog ons homework. Je krijgt elke dag wat mee: een boekje lezen, letters schrijven. Het is maar weinig, maar het moet elke dag getekend worden door mum of dad.

Terug naar hoofdindex