De heenreis

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Hoe de familie de Boer in Nieuw Zeeland kwam: Tweeeneenhalve dag doorgaan.

1. A big mess (Ida). Wel een voordeel dat niet alles ingepakt hoefde te worden. De rest doet het verhuisbedrijf. 2. Taxi Bouwman bracht ons op dinsdag naar Schiphol. We vertrokken om 8:30, we waren er om 10:30.
3. Erg interessant om te zien hoe alle (zie volgende foto...) bagage ge-ix-rayed wordt. 4. Deze mevrouw merkte op: jullie hebben zoveel mee, het lijkt wel alsof jullie gaan emigreren! Dat hebt u dan goed gezien.
Maar ja, zoveel mee? We hadden 10 stuks bagage in te checken. Bij tellen bleken er maar 8 stuks te zijn. Twee tassen met alle kleren voor Berend en Ida bleken nog thuis te staan...
5. Het inchecken duurde vreselijk lang. We waren er om 10:30, pas om 12:00 konden we gaan eten. 6. Aankomst in Washington. Ontzettend heet en vochtig. En vreselijk lang sjouwen. Zonder ijsje ging het gewoon niet meer.
7. Dieuwe en Mama zijn vertrokken tussen Washington en Los Angeles. Auke en Anne Roos gaan nog even door. 8. Los Angelos 20:20 (Nederlandse tijd woensdagochtend 05:20), AnneRoos heeft het nog prima naar de zin.
9. Bijna gaan we inchecken voor de laatste vlucht: Los Angelos naar Auckland, nog twaalf uur te gaan. De frietjes van McDonalds smaken dan nog prima. 10. Het vliegtuigeten is altijd een prima verrassing voor AnneRoos en Dieuwe. AnneRoos heeft altijd heerlijk gesmuld.
11. Dieuwe is soms wat kritischer. 12. Aankomst in Auckland: 05:20, plaatselijke tijd. Ongeveer woensdagavond zeven uur in Nederland. De Maori kunst ziet er wellicht wat dreigend uit, maar op de achtergrond staat Kia Ora, ofwel Welkom in Nieuw Zeeland!
13. Auke plukt de bagage van de band. De bagage is wat zwaar soms als je enthousiast bent en er net 32 uur vliegen op hebt zitten. 14. Verder een hele drukke dag: auto kopen, kleren kopen, boodschappen doen, en de post ophalen.
15. Maar dan ben je wel moe! Maar het bad is klaar, dat was trouwens nog een verhaal apart. Er was eerst geen water, dus bellen waar de hoofdkraan zat. En toen was er geen warm water, dat was nog een heel gedoe om dat voor elkaar te krijgen. De boiler deed er uren over om op te starten. Nog wel geeist dat er een electricien langs kwam omdat de boiler geen enkele indicatie gaf dat er iets werkte. Maar we hadden de knoppen wel goed staan, dus toen de electricien kwam, was het water ondertussen warm.

Terug naar hoofdindex