Ons huis

Hoofdindex††Index naar alle foto's

Oost of west, je huis is hopelijk het best.

2008
1. We wisten niet dat we hier midden in de stad ook nog egels hadden. 2.
3. 4. Mijn Pentium II. 128MB FreeBSD server.
2007
1. Zo vader, zo zoons en dochter ben ik bang.
2006
1. Mooi uitzicht op andere tuinen vanaf ons balkon. Het gaat omdat mooie rode boompje, maar dat is niet bijzonder goed zichtbaar geworden. 2. En in november zijn we ook een tafeltennistafel rijker geworden.
3. Bijna klaar. 4. Een voorjaarsstorm is een boom in de straat fataal geworden.
De verhuizing tot en met 2005
1. Dit is ons huis van de voorkant. 2. Dieuwe en Anne Roos zijn een hut aan het maken voor het huis.
3. Na het douchen lekker een vuurtje maken in de open haard. 4. Dieuwe is onze mandarijnen plukker. Ze groeien in onze eigen tuin. Erg lekker.
5. Deze moest wel even speciaal door Dieuwe op de foto gezet worden 6. Ijverig aan de studie.
7. Het orgel werkt! Na helemaal uit elkaar gehaald en schoongemaakt door Berend, klinkt het weer prachtig. 8. Deze bloemen groeien ook in onze tuin. In Nederland zijn ze erg duur en worden ze in trouwboeketten verwerkt. De mensen hier vinden dat erg gek, want het is hier een onkruid! (en giftig)
9. Ida heeft een grote voorraadkast in de keuken. Let vooral op de Honig voorraad! 10. En nog een servieskast
11. Anne Roos is afwashulp vandaag. 12. Ook de poes staat er weer.
13. Ida's zelfgemaakte boekenkast, alles kan makkelijk een plaatsje krijgen. 14. Jammer genoeg is deze wat donker uitgevallen, maar je kunt zo toch een beetje een beeld krijgen.
15. Een ander hoekje. 16. Auke's slaaphoekje.
17. En Dieuwe's. 18. Anne Roos in bed.
19. Druk bezig in haar kamertje, waar ze elke dag wel weer wat in verandert. 20. Het washok.
21. De hal beneden met links de rumpus, rechts de garage. 22. De overloop uitkijkend naar de keuken.
23. De overloop uitkijkend naar de gang met de slaapkamers. 24. De gang naar alle slaapkamer vanuit de kamer van de jongens. Rechts is eerst de kamer van AnneRoos, daarna de douche, wc en badkamer.
25. AnneRoos heeft genoeg plaats voor haar kleren. 26. Net als de jongens.
27. Onze slaapkamer. 28. Met aparte ruimte voor kleren (wardrobe) en daarachter de douche en wc.
29. Net naar de bibliotheek geweest. Iedereen zit te lezen in de living room. 30. De kinderen aan het werk in het "kantoor". Rechts Berend's bureau.
31. De keuken, daarachter het eetgedeelte. 32. Dit is dus het eetgedeelte.
33. Uitzicht vanuit de kamer, de living room. Open schuifdeuren, in de verte Mount Wellington. 34. Koffiedrinken aan de zijkant van het huis.
35. Spelen op het netgemaaide grasveld voor ons huis. Ons huis zie je als je achter de boom kijkt. Links wonen buren die van het eiland Tonga komen. We hebben er laatst gebarbecued omdat hun zoon naar AustraliŽ verhuisde. 36. Het lijkt wel altijd mooi weer hier, tenminste op de foto. Helaas zijn de momenten waarop Ida het warm genoeg vind, erg zeldzaam in een van de koudste zomers van de afgelopen 60 jaar die we nu beleven (2 december 2002).
37. Uitzicht vanuit het keukenraam: 27 juni 2003, 's ochtends half acht. 38. De camelia van dichtbij. Ida dacht niet dat ze deze struik ooit in Nederland had gezien.
39. Een soort klimop, aan de zuidkant van het huis, achter het zwembad. Bloeit ook 's winters. We weten de naam niet, kenners mogen een mailtje sturen. 40. Hier van de zijkant. De bloemen zijn vingervormig of trechtervormig.
41. De magnolia voor het huis. De eerste bloem is vroeg dit jaar. 42. Rododendron links van ons huis.
43. En nog een rododendron. 44. Ida heeft een quilt, een wandkleed, ontworpen en gemaakt. Het is een geverfde quilt, en de kinderen hebben meegeholpen het te maken.
45. We konden veel buiten eten dit jaar. Dit is 3 december 2003. 46. Onder de schaduw van je eigen palmboom de Terdege lezen.
47. Het rook al dagen rokerig in huis. Maar we konden niets vinden. Gelukkig was papa op 16 september 2004 thuis toen papa het wel erg rokerig begon te vinden. Brandweer maar gebeld, dat moet hier altijd via 111, ze hebben geen nummer voor niet spoedeisende gevallen. Brandweer kon niet direct iets vinden, maar ze vermoeden de heetwatercylinder. Monteur gebeld en inderdaad, het smelde daarin een klein beetje.

Terug naar hoofdindex