School, vriendjes en science projects

Hoofdindex  Index naar alle foto's

De kinderen gaan naar Tyndale Park Christian School en het bevalt goed.

2008
1. Voor zijn science project gaat Dieuwe op zoek naar weerstations. We hadden geen idee hoe die er uitzagen, alleen maar een GPS positie die op 300 meter nauwkeurig was. Na een hele tijd zoeken en rondlopen vonden we'm eindelijk. 2. We hebber heel Auckland en daarbuiten afgereist. Maar zo zie je ook nog eens wat. Hier 's ochtendsvroeg een uitzicht over Auckland.
3. Een nog een weatherstation. 4. Deze weatherstations staan op de raarste en meest verkeerde plekken. Hier een op een dak.
5. En nog een. 6. Handig gebouwtje om de wind een beetje weg te houden.
7. Langs een drukke weg, bijzonder geschikt om global warming te meten. 8. En wat meet dit ding?
9. En we komen inderdaad nog ergens. Een van de weinige weerstations die volgens de richtlijnen is opgezet. 10. Auckland Airport.
11. 12.
13. 14.
15. Lekker beschut tegen het weer. 16.
2007
1. Dieuwe's science project: hoe rijp je kiwis sneller of juist niet. 2.
3. 4. Auke's science project: war driving. Hij heeft er zelfs de Computer World meegehaald.
Duder Regional Park, 14 December 2006
1. Op 14 December hebben AnneRoos en Dieuwe schoolkamp. Vandaag gaan we naar Duder Park. We, want papa gaat ook mee. 2. Mr. Starrenburg legt de regels nog even uit.
3. Wat we gaan doen is Orienteering: we hebben een kaart met hoogtelijnen en herkenninspunten, en een kompas, en moeten daarmee een bepaalde route afleggen. 4. Orienteering is veel lopen, dus af en toe even pauze.
5. En nog een keer pauze. Maar hier is het orienteering afgelopen. We zijn nu even aan het uitrusten aan het strand. 6. Het is heel rustig weer.
7. Mr. Starrenburg legt hier een spel uit wat voor het avondeten gespeeld werd. 8. Beide spelers worden geblinddoekt en de een moet de ander met een papierenkoker aanraken terwijl de ander dit probeert te vermijden.
9. Bijna! 10. Eten bij een food court: je kan daar allerlei verschilende soorten eten kiezen.
11. En dan nog de movie voordat we gaan slapen.
2006 of eerder
1. Auke speelt handbal met z'n vriend James. 2. Spelen met de lego, ook James is erbij. En mama had popcorn gemaakt dat smaakt prima.
3. En een spelletje Stratego gaat ook in het engels. 4. Als de kinderen erg goede resultaten behalen krijgen ze een speciale beloning van school. Hier een van Dieuwe voor zijn rekenen.
5. En deze van Auke voor z'n schrijven. 6. Sportdag, verzamelen op het schoolplein. Hier Auke, temidden van zijn vriendjes.
7. Hier Anne Roos, wachtend op haar spelletje. 8. Dieuwe bezig met de hindernissenloop.
9. Auke en James op 1e kerstdag 2002. Rechts is James zus Elisabeth 10. De rit naar school is prachtig, elke ochtend anders. Dit is 10 Juni 2005, midden in de winter.
11. De mistflarden hangen in de vallei waar de school is. 12. Auke's Science Fair project in 2006.
13. Auke gooit een discuss bij de school athletics day. 14. AnneRoos neemt een aanloop voor het verspringen.
15. King of the Jungle. Zie ook de website van de school.

Terug naar hoofdindex