Survivors Manukau

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Mama heeft ons verlaten om de trouwerij van haar zus bij te wonen. Hoe vergaat het Berend, Auke, Dieuwe en Anne Roos zo heel alleen?

Vrijdag 22 April
1. Oops, planten water geven stond niet in de instructies. 2. Nog één keer.
3. En dan is het tijd om naar het vliegveld te rijden. Dat ligt beneden, bij de Manukau Harbour. 4. Naar het observatiedek.
5. En daar is MH 131, Malaysian Airlines. 6. Bijna geland.
7. Landing gelukt. 8. En daar taxiet mama naar de gate.
9. de laatste draai. 10. Gate 8. En papa belt direct mama en ze zit er inderdaad in.
11. En dan is het wachten geblazen totdat mama arriveert. 12. Nog geen mama.
13. En daar is mama dan! 14. En dan nu op weg naar huis. En het einde van dit fotoverhaal.
Donderdag 21 April
1. En vanaf hier is dus dit fotoverhaal ingetypt. Nog een nacht te gaan, dan is mama weer terug.
Woensdag 20 April
1. Als Mama komt moet je kamer toch wel schoon zijn. Auke vroeg vorige week nog wel ongerust of, als mama weer thuis kwam, die weer alles ging doen. Papa hoopt het wel Auke. 2. Gelukkig hoeft papa het niet in de regen op te hangen...
3. 's Middags moeten we boodschappen doen en naar de bibliotheek. De auto is bij de garage, dus we lopen daar maar heen. 4. Die of die of die?
5. En dan kunnen we gaan windsurfen. Eerst de hele zooi maar inladen 6. Gelukkig kunnen de kinderen de boodschappen opbergen.
7. Veel zon, weinig wind. 8. Papa met zijn 8.5m2 2002 Neil Pryde V8 streetracer zeil. Voor papa zie je Dieuwe nog. Rechtsachter zie je trouwens Rangitoto, een vulkaan die hier 600 jaar geleden is uitgebarsten en omhoog is gekomen.
9. En als je thuis komt mag je alles weer opbergen. En we kwamen met nog meer thuis dan we weggingen. Iemand vroeg of papa een 4.0 zeil wou kopen, weinig gebruikt. En papa kon er een 3.5 zeil bijkopen alles tezamen voor slechts 180 dollar. En dat alles gefinancieerd door Ratzinger. 10. Eén gelukje, je hoeft niet ook nog te koken als je thuis komt als je kinderen hebt die dat kunnen.
11. Na het opruimen van de windsurfspullen gaat papa maar een douche nemem. En als hij daarmee klaar is, zijn de vis en de aardappelschijfjes ook bijna klaar. 12. En ook dit is gelukt. Zonder dat papa ook maar een hand uitsteekt. Auke heeft namelijk de tafel gedekt. En Dieuwe heeft hier een niet triviale maaltijd gekookt: aardappels heeft hij in partjes gesneden, de oven opgewarmd, partjes erin gedaan. De vis is op het elektrisch fornuis bereid. Het blik met doperwten heeft hij zelf opengemaakt en vervolgens deze opgewarmd in de magnetron. En vervolgens opgediend.
13. We hebben zelfs de kerk nog gehaalt die om 19:30 begon. Vorige week waren we meestal twee uur later dan Mama. In plaats van om 12:00 aten we om 14:00 en in plaats van 17:00 aten we om 19:00. Deze week ging het al een stuk beter. We aten of op tijd of niet meer dan een uur later.
Dinsdag 19 April
1. Tja, geen ontkomen aan. 2. Bij het postkantoor moet papa nog wat postzegels kopen om zijn registratie voor kiezer naar Den Haag te kunnen sturen. Er is niet veel wat je van deze afstand voor Nederland kan doen, maar tegen de Europese grondwet stemmen is er alvast een.
3. Aan het eind van de middag moet Auke bij James Cunningham opgehaald worden. 4. AnneRoos en Dieuwe waren bij Kymberlie en Nathaneel aan het spelen.
5. Kom je 's avonds thuis, dan wacht het onvermijdelijke. Je moet naar Nederland denk ik om daar aan te ontsnappen... 6. Aardappels schillen valt niet mee met een aardappelmesje dat voor rechtshandigen gemaakt is.
7. Boontjes erbij. 8. Het eten is weer gelukt. Hamburgers hebben we onder de grill gedaan, stond zo op het pak. Papa had de grill nog nooit geprobeerd, maar het smaakte uitstekend.
Maandag 18 April
1. Auke was vandaag naar Troy, een vriendje. Dieuwe had voor het middageten wat uien gefrituurd. 2. Auke mag weer zijn spaghetti bereiden. Het is een origineel Italiaans recept wat we geleerd van twee Italianen die een tijdje terug bij ons op bezoek waren.
3. En het is weer uitstekend gelukt. 4. Dit keer zijn we op tijd genoeg om naar Tae-KwonDo te gaan. We leren het wellicht. Maar als we terug komen mag Papa nog afwassen.
Zondag 17 April
1. Drie creatieve kindertjes. Vandaag hebben Auke en AnneRoos het toetje gemaakt.
Zaterdag 16 April
1. De rumpus moet ook maar een keer opgeruimd en schoongemaakt. 2. En de was moet af en toe ook gebeuren.
Vrijdag 15 April
1. AnneRoos ruimt elke dag de vaatwasser uit. 2. Vandaag is het tuindag. Eerst maar de zak met zand opruimen die gescheurd is toen Papa hem naar de weg wou brengen.
3. En dan moet er veel geveegd worden. 4. AnneRoos vouwt de was op.
5. Het is ook wasdag. Elke dag is wasdag. 6. Vrijdag is ook patatdag.
Donderdag 14 April
1. Dieuwe doet de witte was in de wasmachine. 2. Was, altijd maar was.
3. Tijd voor de klusjes: naar de Dick Smith om de batterijenoplader te verwisselen, ze hebben ons de verkeerde verkocht. En ook nog naar de bibliotheek. 4. Papa mag ook een keer, eh, koken...
Woensdag 13 April
1. Weer wat boodschappen doen. We zijn nog niet zo goed als Mama dat we met één keer in de week boodschappen doen toe kunnen komen. Hier koopt Dieuwe de Gunnard voor het maal van vanavond. 2. Vanmiddag gaan we windsurfen. Werken lukt niet, vooral niet met het prachtige weer wat we bijna elke dag hebben.
3. Daar gaat Dieuwe, het ging uitstekend vandaag met Dieuwe. 4. En ook met AnneRoos gaat het prima.
5. Dieuwe maakt aardappelpartjes. 6. En de Gunnard wordt geprepareerd.
7. Hmmm, mama moet maar niet te veel op de rommel op het keukenblad letten. 8. Het bakken van de aardappelpartjes duurt alleen twee keer zolang als bij mama, maar uiteindelijk is het eten toch klaar. En ook dit smaakte prima.
Dinsdag 12 April
1. AnneRoos kookt het eten vanavond. Het aardappelschillen gaat alleen niet zo goed, dus dat mag Papa doen. 2. Maar de aardappels en bonen koken doet AnneRoos.
3. En smullen maar!
Maandag 11 April
1. Maandag mag de Lego Mindstorms open. Deze doos hebben de jongens zelf bij elkaar gespaard. 2. Met deze technologie kan je je eigen robot bouwen.
3. Hier het resultaat. 4. Auke heeft zijn eerste maal bereid. Papa heeft zich er in het geheel niet mee bemoeit en op een gegeven moment zou Auke dat het eten klaar was. Eieren etc. allemaal prima gelukt. Authentieke Italiaanse pasta, net zoals Mama het maakt. Auke was bar trots.
Zondag 10 April
1. Zondag verwent Dieuwe ons met een eigen gemaakt toetje. Heeft zelf alles bij elkaar gescharrelt en de blikken opgemaakt. 2. We smullen ervan.
Zaterdag 9 April
1. De ochtend begint met het borstelen van het haar van AnneRoos. Papa vraagt of hij het wel hetzelfde doet als Mama. AnneRoos's commentaar is dat Mama met veel meer geweld te werk gaat, dus wat Papa doet schijnt wel goed te zijn. 2. Dan verliest Dieuwe zijn eerste kies.
3. En hier een close up! 4. Om 8:30 is het tijd om AnneRoos naar blokfluitles te brengen.
5. Dieuwe had het plan om Hot Dogs te maken. Om 11:00 had hij de tafel al gedekt. 6. We moesten toch nog naar de Pak 'n Save, dus Hot Dogs konden er nog wel bij. Dieuwe had een briefje gemaakt met de dingen die we nodig hadden.
7. We moeten ook nog naar de bibliotheek, nog een kijkje bij Dick Smith voor een lichtmeter voor Auke's schoolproject, en dan is het al ruim na twaalven als we bij de Pak 'n Save komen. 8. Dieuwe's kleine briefje is een vol karretje geworden... Het was trouwens verbazingwekkend hoe goed de kinderen wisten waar wat we nodig hadden, wat Mama altijd kocht, en waar het stond.
9. In Dieuwe's kookboek staat precies hoe je Hot Dogs moet maken. 10. Het is al half twee als Dieuwe kan beginnen. Het valt papa niet mee een geregeld schema aan te houden. Maar Papa kan Dieuwe nog wel adviseren dat de Hot Dogs waarschijnlijk geheel onder water moeten wil je ze goed warm krijgen.
11. We hebben om kwart voor twee, als we eindelijk aan het middageten kunnen beginnen, waarschijnlijk toch wel honger, maar de Hot Dog smaakt niet slecht. Dieuwe: “We will survive.” AnneRoos: “On junkfood.” 12. 's Avonds tegen zessen, de familie lijkt een beetje uitgetelt op de eerste vakantiedag.
13. Deze dame is in elk geval uitgetelt van het niets doen. 14. Het eten is makkelijk: chinees.
Vrijdag 8 April: Laatste schooldag
1. De organisatie komt op gang. AnneRoos dekt 's ochtends de tafel en ruimt de wasmachine uit. Dieuwe stofzuigt na het eten. 2. Auke, Dieuwe en Anneroos hoeven nog maar 1 dag naar school en dan begint de vakantie.
3. Auke's rapport. 4. Dieuwe's rapport.
5. AnneRoos's rapport. 6. 's Avonds moeten de kinderen naar inline hockey. Hier AnneRoos klaar voor de aftrap.
7. AnneRoos en Dieuwe snellen op de puck af. 8. Rust.
Donderdag 7 April: Mama vertrekt
1. Het ochtendeten, met Mama er nog bij. 2. Mama heeft alle koffers ingepakt.
3. Nog even genieten van de laatste zon voordat Mama naar het winterse Nederland gaat. 4. Op het vliegveld, koffers uitladen.
5. Papa is er nog, in Kiwi style, om de koffers te sjouwen. 6. Achteraan aansluiten, de rij is gelukkig niet zo lang als het wellicht lijkt.
7. Het valt niet mee al die formuleren. Naar welke gate moet ik nu en wat is mijn plaats in het vliegtuig? En waar is dit formulier voor? 8. En daar gaat Mama dan, alleen.
9. En wie moet de was ophangen als Mama weg is? Gelukkig kan ie het... 10. En wie kookt er als Mama weg is? Het eten was alleen een uur later dan Mama het klaarspeelt en de rijst was nog wat nat, maar goed. Dieuwe's commentaar: “it's not very good, but we will survive with it.”

Terug naar hoofdindex