Taekwon-Do

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Bijna de hele familie doet Taekwon-Do. Taekwon-Do is een zelfverdedigingssport. Als beginner krijg je een witte band, dat noemen ze je 10e graad. Vervolgens klim je op via gele streep (9e graad), gele band (8e graad), groene streep (7e graad), groene band (6e graad) via blauwe band (4e graad), rode band (2e graad) tot zwarte band (1e dan). Met 1e dan ben je een beginner die zichzelf succesvol kan verdedigen tegen een aanvaller.

Kamp November 2006
1. Je moest een taart maken en meenemen. Er werden prijzen gegeven voor de meest spectaculaire taarten.2. Warming up.
3. Onze lieve groene band. 4. Onze groene band na een board te hebben gebroken.
5. Tijd om de taarten op te eten.
Grading 2003
1. Er zijn heel veel kandidaten vanavond. 2. Dieuw is een gele streep en haalt vanavond zijn gele band. Dieuwe is zijn Tul (pattern/kata/vorm) aan het doen. Op de achtergrond zie je de examinatoren.
3. Auke is ook gele streep en ook hij wordt gele band vanavond. Hier Auke met voorarmblok. 4. Auke met hoge stoot (high punch).
5. Berend bezig met zijn pattern, Chon-Ji. Eerst een blok. 6. En dan een punch. Aan het eind van de avond haalt hij zijn gele band.
7. En hele professionele mevrouw. Nog witte band, maar vanavond wordt ze gele streep! 8. High punch, BAM, hier moet je niet tegen aanlopen!

Terug naar hoofdindex