Thanksgiving 2003

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Aan het einde van het jaar is the Thanksgiving Assembly, dankzegging aan God voor het afgelopen jaar. De kinderen voeren een stuk op waar ze al weken op hebben gestudeerd, prijzen worden uitgereikt aan leerlingen vanwege goede cijfers of goed gedrag, en we zingen het Nieuw Zeelands volkslied.

1. Voor het stuk begint zitten de kleinsten rustig te wachten. 2. Eerst maken de kinderen een woord met letters. Een voor een zingen ze iets en dan gaat hun letter omhoog, zodat aan het eind de woorden "Manger" (kribbe) en "Cross" (kruis) te lezen zijn.
3. Dit zingen ze. 4. Ze zijn hele bewegingen met de handden bijgebracht.
5. Het is prachtig om te zien hoe ze dit uitvoeren. 6. Het eigenlijke stuk wordt opgevoerd door kinderen vanaf jaar 3 (ongeveer 8 jaar). Het speelt zich deels af in de speelgoedafdeling van Herod (Harrods is een beroemd Engels warenhuis). Auke is schaapherder. Naast hem staan de drie wijzen.
7. De wijzen zijn precies echt. 8. Deze jongen, Cameron, speelt de eigenaar van Herod's Toy Store. Zeer overtuigend.
9. Begeleiding met piano en drum. 10. Een van de teksten die gezongen worden.
11. Op een gegeven moment gaan we naar de City Mission. Deze hebben met kerst een maaltijd voor ouderen, alleenstaanden en iedereen die wil komen. Het meisje hier speelt een medewerker van de Toy Store die met de kinderen de City Mission helpt.12. Maar al deze foto's geven niet echt de dynamic weer. Hier bewegend beeld en geluid. Zet de bassen maar aan! En je ziet dat dirigeren vermoeiend werk is.

Terug naar hoofdindex