De verhuizing

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Eindelijk is alles rond. We kunnen verhuizen naar ons eigen huis in Manukau, Auckland. De container arriveert op vrijdag 19 juli.

1. Op 23 Hurstbourn Priors verzorgen we ook de kat van de bewoners. In dit geval hebben papa en mamma geen kind aan het beest. 2. Iedereen moet meehelpen hier in Nieuw Zeeland. Dieuwe maakt de auto schoon.
3. Druk bezig met het schoonmaken van de kasten. 4. Het is een prachtige dag als de container komt.
5. Ida schildert alles wat los en vast zit, inclusief zichzelf en de kinderen (dat per ongeluk). 6. Berend geniet van de lunch met mandarijnen uit z'n eigen tuin.
7. Vrijdagmiddag 15:30, daar komt ie dan! 8. En dan nog de oprijlaan op.
9. Dat doen we achteruit. 10. De container is goed verzegeld.
11. Een volle veertig-voet container... 12. Zelfs het orgel doet het nog. Het lukt ons niet het naar boven te krijgen, daarvoor is het te zwaar. Maar een pianoverhuizer bellen.
13. De kinderen helpen enthousiast mee. 14. Auke verwijdert de kurk van de overloop. Overal moet zeil komen.
15. Deze meneer is de hele dag bezig met zeil leggen, dat kunnen ze hier wel goed. Hebben ze vier dagen over gedaan. 16. Dit is de professional in het glad maken van vloeren. Blote voeten zie je wel veel hier, niet alleen in huis, maar ook op straat.
17. Ook de picknicktafel krijgt een plaatsje. 18. Boven staat het huis vol.
19. En beneden staat het huis vol. 20. En ook op zaterdag moet er weer gewerkt worden. Maar nu even niet.
21. En dan de eigenlijke verhuizing, maandag 22 juli. Die is heel eenvoudig. Onze tassen oppakken, de deur dichtdoen en gaan. Bij het maken van dit album valt het Ida opeens op dat ze het raam nog heeft laten openstaan. Berend viel het toen en nu niet op. 22. Maandagavond hebben we maar buiten de deur gegeten. Dit is dinsdag, onze eerste avondmaaltijd in het eigen huis. Rachel, een moeder van school heeft het gekookt. Volgens haar een soort traditie als iemand verhuisd. Het was een soort hachee, erg lekker.
23. Huiswerk maken temidden van de verhuizing. 24. Het orgel moest naar boven, daar kwam een speciale (erg sterke) piano-mover voor. Deze meneer schijnt een rugby-beroemdheid te zijn.
25. Zolang mama nog niet klaar met schilderen is mag dit!

Terug naar hoofdindex