Nederland, December 2005

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Weer terug in Nederland, na drieëneenhalf jaar.

Pake en Beppe
1. Beppe heeft het vieren van de verjaardag een beetje uitgesteld. Maar nu komt het er dus van. 2. De hele familie is ook aanwezig.
3. Met pake gaan de kleinkinderen vissen in een visvijver bij Emst. Papa gaat ook mee, moet ook maar een beetje leren hoe het moet. 4. En jawel, AnneRoos kan het ook. Na lang wachten zal ze uiteindelijk een echte forel vangen. En papa vangt er ook één. Een schrale vangst, want de visvijver heeft 20 forellen uitgezet.
Opa en Oma
1. En dan arriveren we op zaterdagavond bij Opa en Oma. 2. Boer Dirk Willem.
3. Opa is maar blij met twee knechten die voor niets werken. 4. Maar deze knechten vinden het meerijden waarschijnlijk de beloning.
5. Inderdaad. 6. En jawel, echte sneeuw en echt krabben.
7. Concentratie kamp Speuld. 8. Een wandeling in het bos met opa en oma.
9. Doel is deze bijzondere reuzepaddestoel. 10. Inderdaad een heel bijzonder ding. Het lijkt bijna marmer als je 'm voelt.
11. De mannen in het donkere bomenbos. 12. Het roze gevaar is goed ingepakt tegen de kou.
13. Ponies hebben geen last van de kou. 14. Op tweede kerstdag komt iedereen eten.
15. En daarom kunnen we ook met iedereen en onze dikke buik op de foto. 16. Van Gerbert en Gerdine hebben we geen recente foto. Bij deze.
17. En hier al oma's kleinkinderen.
Op bezoek
1. Paul Drost. 2. Oom en tante (Leen en Greta van Tuijl).
3. In het bubbelbad bij oom en tante. 4. Bij Jolanda en Mark in Middelburg.
5. Bij Caroline en DirkJan in Utrecht.
Neeltje Jans
1. Ida kan rustig bijpraten met Jolanda als papa de kinderen even meeneemt naar Neeltje Jans. 2. Neeltje Jans is het werkeiland waar ze onderdelen van de deltawerken hebben gemaakt. Dit is dus een stuk van de open dijk die met hoogwater gesloten kan worden.
3. Nu van dichtbij. 4. Het schijnt dat 1 miljard kubieke meter water bij elk tij zich via de delta werken naar binnen perst.
5. Als video (3.8MB) is dat nog beter te zien. 6. Je kan ook van heel dichtbij een kijkje nemen.
7. Ze hebben ook zeehonden bij Neeltje Jans. 8. En het geeft niet dat het miezert.
9. Want de zeehonden zijn toch wel heel dichtbij. 10. Tot ziens dan maar weer zeehond.
Dagje Utrecht en Den Haag
1. Dagje Utrecht en Den Haag. 2. Caroline was met AnneRoos naar een pinautomaat gegaan terwijl wij even bleven wachten. AnneRoos was Caroline echter kwijt geraakt en na een tijdje alleen teruggekomen. “Ze zag Caroline niet meer, ” zei ze en toen was ze de weg maar teruggelopen, dwars door druk Utrecht. Caroline was ondertussen in een shock geraakt en wanhopig AnneRoos aan het zoeken. Hier komt ze net terug.
3. In Utrecht beklimmen we de Dom. Vierhonderdenvijfenzestig treden. AnneRoos mag even het kleine carillon bespelen in de Dom. Dat was dus het actieve en culturele gedeelte 4. Daarna gaan we naar Den Haag. Nu het politieke gedeelte. Hier paleis Noordeinde.
5. Daarna het Omniversum, en we sluiten de dag af met pannekoeken eten op de boulevard in Scheveningen.
Kunstijsbaan in Deventer
1. AnneRoos en Lisette.2. AnneRoos blijkt nog best goed te schaatsen. Dat zal wel van het inline hockey komen wat de kinderen spelen.
3. Dieuwe. Volgende keer wil hij op echte Noren. 4. Auke doet ook een paar rondjes.
5. Maar verder heeft bijna de hele middag hockey gespeelt. 6. Het hockey spelen op school en Inline hockey in de vrije tijd blijkt toch wel vruchten af te werpen voor ijshockey.
7. De baan wordt goed onderhouden. Na een uur moet iedereen eraf en gaan machines weer een nieuw laagje leggen. 8. Ze vegen eigenlijk gewoon water over de baan wat eigenlijk direct bevriest.
9. En papa kan ook nog schaatsen. Jammer dat je in Nieuw Zeeland niet van zulke banen hebt.
Pakjesavond
1. Oma heeft Sinterklaas maar uitgesteld. Dus op 27 December moet het dan gebeuren. 2. We passen allemaal nog in oma's huis, dat zal in het nieuwe huis wel moeilijker gaan.
3. Dieuwe experimenteert met zijn gekregen lampje.
Op bezoek bij André en Gea
1. Op 29 december hebben we André en Gea bezocht. En zoals je ziet spelen kinderen tegenwoordig niet meer op straat, maar duiken ze direct achter de computer.
Op bezoek bij Mark en Regina Boer
Op 29 december hebben we ook Mark en Regina Boer opgezocht. Die boeren nu niet meer Nieuw Zeeland, maar sinds een jaar in Duitsland, net over de grens met Nederland.
1. Het huis van Mark en Regina. 2. Ze hebben de boerderij voor 15 jaar gepacht. De verpachter zelf woont ook op het erf, en lijkt er warmpjes bij te zitten.
3. Maar ook Mark en Regina wonen niet klein. Ze hebben bijvoorbeeld een enorme keuken. 4. En dit is de keuken van de andere kant.
5. Er passen complete families in. 6. De slaapkamer.
7. Beneden is het wel aardig klaar, maar boven moet nog veel gebeuren. 8. En dan willen we ook de boerderij nog bezichtigen.
9. Het is wel een weids landschap, duidelijk minder bevolkt dan Nederland. 10. Koeien kunnen hier niet buiten blijven.
11. De stallen gaan al een tijdje mee. 12. Mark heeft toch een fiks aantal stallen.
13. Binnen in de stal. 14. En materiaal.
15. Vanaf het land. 16. De melkstal.
17. Het bewijs dat Dieuwe en Anne Roos ook in Duitsland zijn geweest.
De laatste dagen van 2005
1. Het zou toch wel leuk zijn de familie dichterbij te hebben! 2. Gemaakt voor de camera.
3. Strand Horst, wereldberoemde windsurf spot. Dichtgevroren op dit moment. Papa moest hier toch even een kijkje nemen. 4. Koning Winter heerst.
5. Laserstriken met Arwin en Marlies. Marlies wint. 6. En dan moeten we opa en oma toch vaarwel zeggen. Oudjaar zelf wordt doorgebracht in Urk. Alles weer inladen dus.
7. Afscheid van Oma Trui.
Oud en Nieuw in Urk
1. En in Urk wordt alles weer uitgeladen. 2. Oliebollen.
3. Mjam. 4. En er kan zelfs een sneeuwpop worden gemaakt.
Diversen
1. En wat zou de ooievaar nu brengen? Papa weet in elk geval van niets... 2. Een gezicht wat we teveel gezien hebben. Het hele land staat de hele dag. In de file. Het blijkt dus Jan Peter aardig te lukken het land bijelkaar te houden.
Kuala Lumpur
1. En dan zijn we weer halverwege. Hier de luchthaven van Kuala Lumpur. 2. Met een karretje worden we naar het hotel vervoerd. Deze dingen sjezen bijzonder hard, dus dat was wel een succes voor de kinderen.
3. Voor we aan de reis begonnen hadden we nog hele plannen wat we in Kuala Lumpur wouden zien. Maar we zijn nu zo moe dat we besloten hebben te gaan slapen. Wat wonderwel prima lukt. We slapen dichtbijelkaar, behalve Anne Roos. Zij moest naar een heel andere verdieping, in een heel andere vleugel. Er was niets dichterbij. Dus ze moest heel dapper zijn. Maar de kamer had telefoon dus ze kon ons bellen als er wat was. 4. Iedereen is heerlijk uitgerust. We hebben nog een uur om even te zwemmen.
5. Wel, zwemmen.... 6. In elk geval, zo'n mooi zwembad wouden wij ok wel hebben.
7. En dan nog het diner in Kuala Lumpur.
Oost West
1. En dan nog het vliegtuig eten. 2. Geland, nu het spul nog naar de auto sjouwen.
3. De jetlag slaat toe bij lunch. 4. Wie gaat dit nu opruimen?
5. Jongens, nog even het diner naar binnenwerken en dan mag je echt naar bed.

Terug naar hoofdindex