Coast to Coast Walkway, 14 juni 2003

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Op zaterdag 14 juni 2003 hebben Auke en papa de Coast to Coast Walkway gedaan. Nieuw Zealand wordt aan twee kanten door de zee omringt: de Stille Oceaan (Pacific) aan de oostkant en de Tasmanzee aan de westkant. Bij Auckland is Nieuw Zeeland het smalst. Dit leent zich voor de populaire tocht waarbij je van de ene kust van Nieuw Zealand naar de andere loopt. In weer en wind zijn er mensen die deze tocht ondernemen. Wij begonnen aan de Stille Oceaan, ongeveer bij de Ferry Building. Vandaar ga je via Albert Park, Mount Eden, One Tree Hill naar Manukau Harbour. Deze verleent toegang tot de Tasman. Het is ongeveer 16 kilometer.

1. Om 8:50 bracht mama ons naar de trein. Papa verwachtte een trein om 9:00 uur. Die hebben we niet gezien. Om 9:35 kwam er gelukkig wel een. 2. Vanaf het treinstation was het eerst nog halve (hele?) kilometer lopen naar het beginpunt. Om 10:40 begonnen we aan de echte tocht. Auke weet hier nog niet goed wat hem te wachten staat!
3. Om 12:30 waren op de top van Maungawhau, ofwel Mount Eden. Hier hebben gelunched. 4. Om 13:30 waren we halverwege, namelijk in Melville Park. Acht kilometer gehad, nog acht kilometer te gaan.
5. Cornwall Park. Eerst een ijsje en een capuchino voordat we naar de top gingen beklimmen. Auke verzekerde me dat dit echt het kleinste ijsje was dat ze hadden! 6. En hier zijn we dan, op de top van Maungakiekie, ofwel One Tree Hill. Ongeveer 14:30. We hebben nu 12 kilometer aflegd.
7. Bijna zijn we er. Dit is Jellicoe Park, 15:30. Nog de zwaarste kilometer te gaan. We hadden Ida verteld dat we deze tocht zouden volbrengen. Als we niet meer konden lopen, zouden we we kruipen. Ida kon hier niet echt inkomen. Gelukkig hebben we tot het einde rechtop gestaan. 8. Gehaald! Het is nu 15:50, dus we hebben ongeveer 5 uur over de 16 kilometer gedaan.
9. En daar is mama om ons weer thuis te brengen.

Terug naar hoofdindex