Coromandel, 26 tot en met 30 januari 2004

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Dit was de derde week van de vakantie met opa en oma Mulderij. We verbleven op een camping in Whitianga.

1. We reden Langs de westkust van het Coromandel schiereiland.Je kon elke keer wel stoppen om zo'n foto te maken. 2. Hier dus nog eentje.
3. Nog onderweg. Je kunt hier goed zien hoe kaal de bergen gekapt zijn. 4. De camping lag vlak aan het strand. Dit fort werd meteen gemaakt om alle indringers af te schrikken!
5. Het huisje, auto en de tent. 6. De volgende dag hebben we een boottocht gemaakt langs prachtige eilanden, rotsen en baaien.
7. Hier Cathedral Cove, een rots waar je doorheen kunt lopen wat we dan ook de volgende dag hebben gedaan. 8. Langs droomstranden met het prachtigste azuurblauwe water wat je je maar voorstellen kunt. Je kunt meters diep in de zee de rotsen zien liggen.
9. Alle hens aan dek. 10. Hier varen we in een vulkaankrater. Er zijn veel grotten waar kanoers en snorkelers vaak in gaan. Wij gelukkig niet vond mama.
11. Nog zo'n grot iets dichterbij. 12. Drie kapiteins en 1 stuurman, zou dat wel goedgaan??
13. Terug naar de haven.De kapitein maakte voor ons nog een bakje thee en de kinderen kregen een blikje drinken. Achter Dieuwe zie je het palmenstrand waar wij naast kampeerden. 14. De dag daarna wilden we de Cathedral Cove wel eens te voet bezoeken. Je moet daarvoor een uur durende klim en daalpartij afleggen. Hier beginnen we daaraan.
15. Maar dat is het dan ook dubbel en dwars waard! 16. Mama is roze schelpjes aan het zoeken. Het strand is een beetje roze doordat het zand is vermengd met deze fijne roze schelpjes.
17. En pa is niet uit het water te krijgen. Het was dan ook heerlijk. 18. Van die achterste rots zijn we vaak afgedoken. Zelfs pa durfde een keer.
19. Zie je dat kleine mannetje daar tegen de rots gekleefd? 20. Donderdag zijn we nog naar een waterspeeltuin geweest, waar een kunstenaar allerlei speeltoestellen heeft gemaakt die op waterkracht werken.
21. Sommige dingen hoef je niet te ontwerpen. Hier de vliegende Dutch Girl. 22. En we zien ook nog een luchtfietser.
23. De enige echte! 24. Je kunt ze bijna van het scherm plukken.
25. Op de laatste dag zijn we nog met een klein treintje door een berggebied getuft, een tochtje van een uur. 30 jaar geleden heeft de eigenaar een 60 hectare groot gebied gekocht waar hij een treintraject heeft aangelegd. 26. Deze drie passagiers genieten er wel van.
27. Een uitzicht boven op het platform. 28. Een mooie paraplu varen van boven af.

Terug naar hoofdindex