Papamoa beach, kerst 2003

Hoofdindex††Index naar alle foto's

Op 25 december 2003 zijn we naar Papamoa Beach vertrokken. Een maand eerder hadden nog geluk een kampeerplek te vinden op Pacific Park Christian Holiday Camp. Papamoa Beach is een stranddorp langs de Bay of Plenty en ligt ongeveer 10 kilometer ten oosten van Mount Maunganui.

1. Dankzij een motor die zonder olie kwam te staan, hebben we nu een people mover, een Toyota Estima. Die kwam goed van pas, geen idee hoe we anders alles mee hadden kunnen sjouwen. Zelfs de drie fietsen van de kinderen passen erin. 2. Drie tentjes, in een mum van tijd opgezet. En zonder te ruzieŽn...
3. Barbecuen is iets wat Nieuw Zeelandse mannen doen. Berend had echter nog wat aanpassingsproblemen. 4. Deze meneer is gelukkig al wel aangepast.
5. En dan maar smullen, onder andere van de aardappelsalade die mama gemaakt had. 6. Afwassen kon ie gelukkig al.
7. Het is een aardige camping. Hier het gebouw met de keuken en douches enzo. 8. De keuken.
9. Je kunt ook koken in de keuken en de koelkast mag je gebruiken. 10. De wc's.
11. De waslijn die we veel gebruikt hebben. 12. De camping heeft ook een hele lekkere spa pool, die 's avonds van 7 tot 10 geopend is. Na negenen mogen er geen kinderen meer in, dus tussen 9 en 10 is het vol met volwassenen die nog even lekker opwarmen voor ze naar bed gaan. Ida's ideale slaapmiddel!
13. Er is ook een hele mooie trampoline, zelfs papa's passen er op! 14. En dan de surflessen. We zijn er klaar voor.
15. Eerst droog oefenen. De foto's waarin we nat oefenen hebben we gecensureerd.... 16. Op het strand hebben we een aantal Koreanen ontmoet die krabben aan het vangen waren. Toevallig zaten ze ook op onze camping. Ze boden ons aan ook een krab te eten. Hier worden ze gebracht.
17. Ze zijn dood, dus de helden durven ze dus wel vast te pakken. 18. Hier dus de krab voordat ie de pan in gaat.
19. Deze pan dus. 20. De krab is gaar als ie van kleur verandert, dus rood wordt.
21. Een demonstratie van het schillen van de gekookte krab. 22. En dan mag de krab mee naar de tent. Het bord achter is mergstukjes, ook door de Koreanen bereid, erg lekker.
23. Dieuwe is de enige van de kinderen die krab eet. De andere twee gruwen al van het idee.

Terug naar hoofdindex