Rotorua, 2 tot en met 4 januari 2003

Hoofdindex††Index naar alle foto's

Begin januari zijn we in Rotorua op vakantie geweest. Dat was inclusief Arwin die hier toen een aantal dagen was. De vakantie (en studie) in AustraliŽ was afgelopen, nog een paar dagen Nieuw Zeeland en dan naar de winter in Nederland.

1. Ons huisje. Arwin had trouwens in no-time de tent opgezet. Auke en Anne Roos hebben elk een nacht geprobeerd erin te slapen, maar ze vonden dat ze toch wel erg in de buitenlucht sliepen. Veel lawaai. Ach ja, ze hebben ook niet zo veel ervaring als papa... 2. En hier kun je dus zien hoe snel Arwin een tent kan opzetten.
3. Een opvallende berg, maar niet op deze foto. 4. Lake Rotorua.
5. En hier het meer gezien vanaf de andere kant. 6. Een park in Rotorua.
7. Maar niet zo maar een park. Hier komt de stoom zomaar uit de grond. 8. En de bodem borrelt gewoon.
9. De zwavel stroomt gewoon over de grond. 10. De kinderen vonden het prachtig.
11. Dit water is zo warm dat je erin zou verbranden. 12. In het VVV kantoor.
13. Picknick. 14. We hebben een Maori dorp bezocht, waar de grootste geiser vanNieuw Zeeland te zien zou zijn. Bij de ingang van het dorp kun je overtollige munten in het water gooien, en die werden dan door de jongens van het dorp opgedoken.
15. De stoom wordt gebruikt om de maaltijden te bereiden. Plaats het in de kist (vlees, groente, etc.) en een half uur later is het klaar. 16. De Maori's gebruiken de natuurverschijnselen van Rotorua voor vele dingen. Maar gevaarlijk blijft het. Dit is een badplaats die jaren geleden ingestort is.
17. Een aantal inwoners gaf ook een voorstelling van Maori cultuur. Dit is een lied over een witte vlinder. De witte ballen worden in een soort ritme rondgedraaid dat heel goed de bewegingen van de vleugel van de vlinder weer geeft. De kleding die ze dragen wordt van een soort blad gemaakt. Deze plant hebben we ook in onze tuin, Ida is al aan het proberen een soortgelijk rokje te maken... 18. Dit is een soort spel waarbij je de stok niet mag laten vallen..
19. Het hoogtepunt was de Haka, een krijgsdans om de tegenstander af te laten schrikken. 20. En hier schrik je dus echt van!
21. In het dorp is ook een schildering van de witte terrassen te vinden. Een zeer bijzonder natuurverschijnsel van gekleurde terrassen dat eind 19e eeuw door een vulkaanuitbarsting vernietigd is. Het werd ook wel het 8e wereldwonder genoemd. 22. En dit is dus de bijzondere geiser. Drie jaar terug spoot hij ongeveer 1 keer per uur 30 meter hoog. Nu is hij continue actief. Dat schijnt te maken te hebben met de Etna die nu ook zeer actief is. De vulkanen hier in Nieuw Zeeland staan daarmij inverbinding op een of andere manier.
23. Arwin heeft de kinderen nog meegenomen met de kabelbaan de berg op. Op de berg was een soort bobsleebaan wat ze fantastisch vonden. Het hoogtepunt van de vakantie. 24. Op weg naar de Blue Lake (het blauwe meer). Het is perfect weer.
25. Zomaar een meer, omgeven door hoge heuvels, begroeid met dennebomen. 26. En daar zijn we dan. Prachtig strand, blauw water en blauwe licht.
27. Arwin mocht waterskieen. Hier ligt hij nog in het water. Dieuwe mocht mee in de speedboot. Je ziet hem zitten als je goed kijkt. 28. Maar het is fenomenaal, Arwin gaat er echt vandoor!
29. Er zijn ook kano's te huur. En dus gaat de familie de Boer een half uur het water op. Auke kanoot alsof hij het zijn hele leven gedaan heeft. 30. En daar gaat Dieuwe.
31. En Arwin. 32. Nog een bezoek aan aan de bijzondere natuurverschijnselen van Rotorua. Deze plaatst stinkt naar zwavel en sulfur, en de moddert kookt gewoon.
33. Het is een behoorlijk groot gebied. 34. Rondom gewoon het oerwoud, en daarbinnen kokend water.
35. Stoom rijst op. 36. AnneRoos en Dieuwe hebben het nu wel gezien.

Terug naar hoofdindex