Rotorua, 12 tot en met 15 januari 2004

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Dit was de eerste week van de vakantie met opa en oma Mulderij. Rotorua was de bestemming.

1. We zijn echt snel in het tent opzetten. 2. De auto mag je in Nieuw Zeeland op de meeste campings naast je tent parkeren. Erg handig.
3. 's Ochtends buiten ontbijten. Er is nog een klein zwembadje, een sauna en een spa pool ook. 4. We bezoeken ook een Maori dorp in Rotorua, Whakarewarewa. Hier pols- en behendigheidsoefeningen in de vorm van een spel.
5. De Haka blijft spectaculair. 6. Oma vermaakt zich wel...
7. Met de kabelbaan, leuker dan we dachten en een fantastisch uitzicht. 8. En daar gaan we dan, in de verte zie je een stukje van Lake Rotorua, met in het midden Mokoia eiland.
9. Hoger en hoger. 10. Uitzicht genoeg.
11. In de verte zie je op een gegeven moment zelfs de omtrek van de vulkaan Tarawera, die in 1886 uitbarstte in een enorme erruptie die de hele omgeving sterk heeft veranderd. 12. En dit is de reden dat de kinderen hierheen willen: de Luge (soort rodelbaan). Ook de wat oudere kinderen vinden dit nog fantastisch...
13. Het gekke is dat AnneRoos het niet echt leuk vindt. De meneer die het stuur in handen heeft, gaat te hard door de bochten. Ze probeert continue af te remmen. 14. Auke doet het wel drie keer: de makkelijke, de gemiddelde en de moeilijke baan raced hij alledrie af.
15. Net als Auke vindt Dieuwe het ook prachtig. 16. De Luge werkt met de zwaartekracht: je raced een stuk de berg af en dan ga je met dit soort skiliften weer omhoog.
17. 's Avonds eten we Indiaas. 18. Woensdag maken we een wandeling door Waiotapu, een prachtige vallei vol met de natuurschouwspelenn die Rotorua zo bijzonder maken. Als we beginne zie je in de verte de rook al oprijzen.
19. Iets dichterbij zie je dat het om een meertje gaat, een krater eigenlijk. 20. Het meer is nu duidelijk te zien. Het water is zo heet, dat de stoom opstijgt.
21. En nu staan we voor de rots waar de stoom uit opstijgt. Net een soort kathedraal. 22. De Inferno Crater Lake. Het water hier is een apart kleur blauw en ongeveer 80 graden warm! Zeer spectaculair. Dit is alleen al dee moeite waard van deze tocht.
23. En hier staan ze dan. 24. Onderweg kom je allerlei vreemde formaties tegen.
25. Vooral deze formatie op de voorgrond is zeldzaam... 26. Uitzicht vlakbij een toilet.
27. Trouwfoto. 28. Lunch voor we met de boot op meer Rotomahana gaan.
29. Dit meer dus. Op de achtergrond Tarawera. 30. De twee knulletjes lopen al voor op.
31. En daar is de rest ook al. 32. Hoe Dieuwe het voor elkaar krijg weet ik niet, maar op een gegeven moment slingert de boot het water over. We hebben een andere stuurman blijkt!
33. Auke mag ook sturen. 34. Ook op het meer vind je rokende rotsen.
35. De beroemde witte en roze terassen, soms wel het achtste wereldwonder genoemd, zijn in 1886 verwoest bij de vulkaanuitbarsting. Dit soort processen moet tot het ontstaan geleid hebben van zulke wonderen. 36. Op het meer heb je een overweldigend uitzicht op Tarawera.
37. Zo mooi dat ik zelfs een hoge resolutie foto heb genomen. 38. 's Middags zwemmen we altijd bij de Blue Lake, zelfs oma gaat het water even in.

Terug naar hoofdindex