Snapper vissen

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Op woensdag 5 en donderdag 6 maart gingen de Boer senior and junior uit vissen. Snapper vissen in de Waitemata Harbour.

1. Het is een prachtige heldere dag. Rangitoto in de verte, altijd zichtbaar in Auckland. 2. We gaan een paar kilometer ten oosten van het centrum vissen. Voor de kenners: ongeveer bij Browns Island.
3. Vissen is populair in de Waitemata Harbour. En dat gebeurt meestal met dit soort bootjes. Onze boot ziet er ook ongeveer zo uit. 4. De bank is er klaar voor.
5. Beet! 6. Halen!
7. Aan de haak: en nu hem binnen krijgen. Berend vond dat dit behoorlijk meer energie kostte dan hij had verwacht. 8. Daar komt ie!
9. Bijna binnen: De bank heeft er geen moeite mee. 10. Binnen: en groot genoeg. De snapper moet tenminste 30 centimeter of zo zijn.
11. De finale: de vis wordt in de hersenen geprikt. In de praktijk blijken de hersenen nogal moeilijk te localiseren. Rechts van de vissen ligt voer: inktvis, het favoriete maal van de snapper. 12. Ook deze snapper is groot genoeg. Op de foto is ook goed te zien dat de vis behoorlijk scherpe stekels op de rug heeft.
13. Foto van een snapper aan de ander kant. Ook hier zijn de stekels goed te zien. 14. Deze vis is te klein en moet terug.
15. Op sommige momenten haal je ze achter elkaar naar binnen. Op dat moment wordt niet elkaar in de weg zitten de sport. 16. De bank haalt echte monsters naar boven!
17. En alweer een. 18. Een schitterende dag.
19. En helder. 20. Ook al vis je soms even niet.
21. Na een vermoeiende dag vissen is het goed zwemmen.

Terug naar hoofdindex