Taranaki Wave Classic 2005

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Vrijdag 21 October reden we naar New Plymouth. Berend wij graag de Taranaki Wave Classic 2005 zien, een windsurfing event.

1. Vrijwel continue regen op de heenweg. In New Plymouth is het gelukkig iets droger. Het miezert alleen een beetje tijdens het opzetten. 2. Goede en schone faciliteiten had deze Top 10 Holiday Park camping.
3. En dan 's ochtends onze allereerste blik op Mount Taranaki (Mount Egmont). Misschien is het even turen, maar die witte spits onder het dak is toch een berg van meer dan 2500 meter! 4. En dan is het tijd om op pad te gaan. Om 10 uur is de "skippers meeting" waarbij meegedeeld wordt waar de wedstrijd gehouden kan worden. Er is een keuze uit vier locaties, afhankelijk van de windrichting en golven. Onderweg hebben we een prachtig uitzicht op Mount Taranaki.
5. De skippers meeting is bij Carbon Art, ik geloof het enige bedrijf in Nieuw Zeeland dat windsurfboards maakt. 6. Er zijn al een hoop windsurfers en er komen er nog veel meer.
7. De keuze is gevallen op Kina Road. Achter je parkeerplaats en de immer zichtbare vulkaan. 8. En voor je het strand en de zee.
9. Er zijn wel meer dan dertig deelnemers. 10. Iedere deelnemers heeft de komende paar uur de mogelijkheid om de jury te laten zien wat ze kunnen.
11. Zoals dit bijvoorbeeld, eventjes een dubbele salto laten zien. 12. Het waait hard. Maar goed ingepakt is het strand ook leuk.
13. Om kwart over drie begint de finale. De beste tien, zeven mannen en drie vrouwen gaan in een half uur laten zien wie de allerbeste is. 14. Recht omhoog.
15. Of meters de lucht in. We hebben het allemaal kunnen zien. 16. Het weer bleef deze drie dagen prachtig. Erg fijn om buiten te eten.
17. Maandag, onze laatste tocht. Laten we 's kijken hoever we de berg op kunnen komen. 18. Het is niet altijd een begaanbaar pad. Dit is een diepe sleuf met lawine gevaar in de winter.
19. Het uitzicht naar beneden is schitterend. Je kan enorm ver kijken. En de kinderen kunnen inderdaad de sneeuw aanraken. 20. 's zonder de blikvervuiling is het nog schitterender... We konden zelfs Mount Ruapehu zien (rechts) en links daarvan Mount Doom (turen, maar je ziet een witte sneeuwtop). Een afstand van tweehonderd kilometers. De bergtop boven ons is in de wolken gehuld helaas, je ziet nog de donkere wolk op deze foto.
21. We gaan nog een stuk hoger en daar ligt zoveel sneeuw dat je zelfs naar beneden kunt glijden, een sport voor de jonge mensen onder ons. 22. Daar gaat al twee jonge mensen.
23. Huh?, wa's dat? 24. Tja, bijna 35...
25. Maar als ze smiled kan ze nog wel met de jongen mensen meedoen, hou het daar maar bij mama! 26. En hier laten we nog even zien hoe het moet.
27. Tijd om weer af te dalen. Dieuwe heeft zich goed tegen de kouw beschermd. 28. Naar beneden nog een prachtig uitzicht helemaal tot Ruapehe toe.
29. Ida heeft het gehad na deze wandeling. 30. De terugweg was ook een ervaring, Nieuw Zeeland zoals het er uit ziet. Strakblauwe lucht en dan die schone lucht, groene heuvels, vee, en dan hier de zwarte stranden met het blauwe water waar je kilometers lang langs rijdt.

Terug naar hoofdindex