Taupo en Tongariro National Park, 20 tot en met 23 januari 2004

Hoofdindex  Index naar alle foto's

Dit was de tweede week van de vakantie met opa en oma Mulderij. Via Taupo naar Tongariro National Park.

1. De eerste attractie is de Huka Falls. De meest bezochte, en wellicht beroemste, waterval van Nieuw Zeeland. Niet beroemd om zijn hoogte, maar om de kleur. De rivier van de Waikato gaat hier de nauwe doorging in. Let op de overgang van de kleuren. 2. En hier de Huka Falls zelf, het water stort hier enkele meters naar beneden. De zeer bijzondere blauwe kleur komt door de luchtbellen in het water en het zonlicht wat daardoor schijnt. Hetzelfde effect waardoor de lucht blauw is.
3. En dan kan het water zijn loop weer vervolgen. Ook hier weer de kleurovergang. Ook een attractie hier is met een jetboot de waterval te bekijken. 4. De volgende attractie is Craters of the Moon. Een vrij toegankelijk gebied dat pas onlangs ontstaan is.
5. De belangrijkste attractie hier zijn dampbronnen (fumeroles) en borrelende modderpoelen. 6. Dieuwe die langs een stoomwolk rent.
7. Een gapend gat in de grond, waar toch leven weer kan beginnen en gedijen. 8. Moeder en dochter.
9. De fotograaf heeft het niet koud. 10. Opa en kleinkinderen.
11. Hier een fluitende bron. Het donderende geluid wat je hoort is echter de wind, je hoort wel wat sissen. Maar de video geeft echter wel een beeld hoe de stoom opstijgt. 12. En dan wil Opa nog een horse trek doen, een uur met een paard door het bos.
13. De heldin van de dag. 14. Daar klimt ze op het paard.
15. Ja, het is een echt groot paard. En zometeen zal ze er nog afvallen ook tijdens gallop. Maar ook al huilt ze, ze gaat er toch weer op, en even later weer in gallop. Met al dat foto's nemen begin je je bijna als een professionele fotograaf te gedragen. Moet je nu een foto nemen van AnneRoos als ze van het paard tuimelt, of haar troosten? 16. Ogen maar dicht, dat paard rijden is best eng!
17. Dit is toch wel echter dan paardrijden op de computer! 18. Ook Dieuwe heeft geen problemen met zijn paard.
19. En toen gingen we op weg naar Tongariro National Park. Vanaf Taupo zou dit eigenlijk je eerste blik op de bergen moeten zijn. De kleur van het water in Lake Taupo is onbeschrijfbaar, echt blauw. En in de verte dan de bergen. Midden in Mount Doom (Mount Ngauruhoe) en links daarvan Mount Ruapehu, de hoogste berg op het Noordereiland. Maar helaas, het was behoorlijk bewolkt, dus we zagen helemaal niets. Op de terugweg was het gelukkig schitterend waar, deze foto is genomen toen we weer terug in Taupo waren. Willem Alexander heeft zijn bruid naar dit meer genomen voor zijn huwelijksreis. Wellicht wordt het de Nederlanders nu duidelijk waarom hij in februari getrouwd is... 20. Toen we arriveerden was het koud, erg koud. En bewolkt. De volgende dag was het redelijk helder weer. Wel bewolkt, dus van Ruapehu zie je niets. Dit is het uitzicht bij het onbijt trouwens. Ongeloof'lijk.
21. Ons huisje op Discovery Lodge, helemaal vooraan met het mooiste uitzicht. 22. Binnen.
23. Het is wel een rustig plekje, je kan bijna op de State Highway 47 die voor je langs loopt slapen. 24. We gaan eerst maar eens kijken of de skilift open is. Dit is de weg naar Whaka Papa met het beroemde Grand Chateaux.
25. We hebben ons goed aangekleed! En voor kenners, dit is inderdaad een Lord of the Rings locatie. 26. 's Middags is het redelijk warm en besluiten we naar de Taranaki Falls te gaan. Maar na een uur of zo gaat het regenen en gaan alleen Berend en Auke verder.
27. En dit is'm dan. Dat oranje mannetje onderaan is Auke. 28. En dan zijn we er vlakbij.
29. Je kan er zelfs achter staan. 30. En dan mogen we na al dat wandelen, klimmen en klouteren wel even een snack.
31. En dan lopen we weer terug. Het viel eerst niet op, maar het stroompje waar je met de brug overgaat is verantwoordelijk voor de waterval. Hier staan we bij het hoogste punt, links achter Auke stort het water zich naar beneden.. 32. De volgende dag gaat Berend met het eerste ochtendgloren een wandeling rondom Lake Rotopounamu (groene steen meer) maken. De familie snurkt nog lekker. En een ochtendduik natuurlijk. Het meer heeft inderdaad een aparte groen kleur.
33. Om half twaalf beginnen we aan een wandeling naar de Ketetahi Hot Springs. Voor je zie je Tongariro, bijna 2000 meter hoog. De Hot Springs zijn de wolken halverwege de berg, aan de rechterkant. 34. Het eerste stuk is door het bos, omhoog naar de boomgrens. Er moeten natuurlijk allerlei takken meegesjouwd worden. Dit is trouwens ook het laatste stuk van de Tongariro Crossing, de mooiste dagwandeling van het zuidelijk halfrond.
35. Dit doen wij dus in omgekeerde richting en dan moet je ongeloof'lijk veel trappen op. Boven de boomgrens kun je gelukkig even uitrusten. 36. De kinderen zijn na een minuutje al weer uitgerust. Die stoomwolken in de verte, daar gaan we dus heen.
37. En dan zijn we er bijna. 38. Pfoeh, we zijn er.
39. AnneRoos had het allemaal al slim voor elkaar. Ze had haar zwempak meegenomen en gaat nu lekker in het warme water. 40. Dit lijkt een stel idioten, maar het is het jongere deel van de familie de Boer die een Haka aan het doen is. We zijn hier weer op de terug weg en het uitzicht is schitterend. In de verte zie je Lake Taupo, met het eiland in het midden. Helemaal achteraan de berg bij Taupo.
41. De avond voor we weg aan. De berg is nog in de wolken gehuld. 42. Inspectie.
43. De ondergaande zon kan soms prachtige taferelen op de berg opleveren. Dit is niet het spectaculairste wat we gezien hebben, toen hadden we helaas geen fototoestel bij de hand. 44. En de laatste dag zien we de bergen dan in volle glorie.
45. En later op de dag, in plaats van alleen de voet, alleen de top. 46. En ook Ruapehu is in volle glorie te bewonderen.
47. Vandaag gaat ook de SkiLift weer open. Deze is bijna een week dichtgeweest vanwege de wolken en de harde wind. Op naar de sneeuw op de flanken van Ruapehu! Hier zijn we bij het hoogste restaurant van Nieuw Zeeland, op tweeduizend meter hoogte. 48. En inderdaad.
49. AnneRoos en Dieuwe oefenen rotsklimmen. 50. Ze kunnen het allebei even goed.
51. Auke en papa gaan Ruapehu nog op de moeilijke manier beklimmen. Vanaf de skilift, ongeveer 2000 meter, gaan we nog een paar honderd meter om hoog. 52. Afdelen doet Auke wat makkelijker.

Terug naar hoofdindex