Amsterdam - Washington - Los Angeles - Auckland

Deze pagina bevat handige tips voor mensen die vanuit Nederland met United Airlines naar Auckland vliegen. United Airlines is de goedkoopste vlucht, maar niet de gemakkelijkste. Hier de ervaringen van hen die het een paar keer gedaan hebben.

De belangrijkste tip

 1. Vertrouw niet op ervaringen van de familie die een keer een rondje Teuge of Verweghistan heeft gedaan...
 2. Het is 32 uur vliegen. Als je nog nooit gevlogen hebt, of nog nooit langer als 8 uur, dan is dat erg lang. Het went wel.
 3. Tel je koffers van te voren. En tel ze regelmatig als je ze ergens op moet halen!
 4. Blijf water drinken. Continue, zo veel mogelijk. Daar blijf je het best mee. Drink geen alcohol.

Amsterdam - Washington

 1. Wees op tijd in Schiphol. Voor zover wij weten vertrekt de vlucht ongeveer 12:30. Als je 3 uur van te voren op Schiphol bent, heb je misschien nog tijd om te eten. Misschien is zelfs drie uur nog niet genoeg.
 2. Op Schiphol moet je drie stappen door:
  1. Inchecken bij de balie van United Airlines. Deze is aan het eind. Als iemand je met de auto brengt, volg dan de borden Vertrek (Departures), langs de weg staan de borden van de luchtvaartmaatschappijen. Je kan daar kort parkeren, bagage meenemen, en de auto moet weer weg. Inchecken kan lang duren! Bij het inchecken krijg je je eigenlijke instapkaart
  2. Als je door de rij bent, net voor je kunt inchecken, wordt je eerst door de douane ondervraagt. Ze vragen bijvoorbeeld of je je koffers zelf ingepakt hebt.
  3. Na het inchecken moet je door de douane. Weer een rij.
  4. Dan kom je in de eigenlijke vertrekhal. Daar kan je wat eten, maar wees op tijd bij de gate, daar wordt je kaartje nog eens gecontroleerd.
 3. Vertrekt de vlucht over 1.5 uur en je bent nog niet ingechecked, vraag het dan aan de medewerkers daar. Ben je nog later bij de incheckbalie: de volgende dag is er weer een vlucht.
 4. In het vliegtijd krijg je een visum en douane verklaring voor Amerika. Je hebt zowel de groene als de witte nodig. Maar dat vertellen ze wel. Iedere persoon moet een kaart invullen. Ook kinderen, ook al vertelt de stewardess anders. Vul deze kaarten nauwkeurig in, controleer elkaars kaarten. Fout ingevuld? Bij de douane in America krijg je een nieuwe, net zolang totdat je het kunt.
 5. Slaap niet in het vliegtuig.

Washington - Los Angeles

 1. In Washington moet je door de douane omdat je daar Amerika binnenkomt. Daarom moet je hier je bagage ophalen. Dat is de enige keer. In Los Angeles wordt je bagage automatisch naar het juiste vliegtuig gestuurd. Bagage oppikken kan niet missen, je komt er automatisch langs. Tel je koffers.
 2. Nadat je door de douane bent gekomen, moet je ver lopen. Voor je gevoel is het dan 's nachts, maar daar is het vroeg in de middag.
 3. Er zijn twee soorten schermen met vluchtnummers: Departures (vertrek) en Arrivals (aankomsten). Kijk dus altijd bij de Departe schermen naar je vlucht en gate nummer.
 4. De vlucht naar Los Angeles is 5 uur. Zelfde films als naar Washington, dus je hebt alles al gezien. Zorg voor een goed boek.
 5. Als je kunt, slaap nog niet in het vliegtuig. Het is buiten gewoon nog licht.
 6. Nederlands spreken ze hier niet meer, dus water is "whotter" of "uh bottel of whotter".

Los Angeles - Auckland

 1. In Los Angeles is het voor je gevoel 6 uur 's ochtends. Het is daar ongeveer 21:00 en waarschijnlijk ook donker. Ook hier weer ver lopen. Bagage hoef je niet mee te sjouwen.
 2. Dit is het moment om te gaan slapen. Vliegtuig is meestal niet erg vol, wellicht kun je zelfs horizontaal! In welke positie dan ook, hou je gordel om, anders wordt je wakker gemaakt en moet je alsnog je gordel omdoen.
 3. Het helpt wellicht bj het slapen iets voor je ogen te binden of iets in je oren te doen.
 4. Blijf drinken, ook 's nachts.
 5. Je krijgt hier ook weer douaneformuleren. Weer nauwkeurig invullen.

Auckland

 1. Eerst weer sjouwen naar de douane. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een speciale rij, zonder wachten! Geen rij dus.
 2. Na de douane kun je je bagage ophalen.
 3. Dan weer door de douane, voor importcontrole.
 4. En dan kom je in de aankomsthal waar Berend en Ida je staan op te wachten. Dit hele proces duurt minimaal een uur.